新东方网>英语>口译翻译>试题>模拟试题>口译模拟题>正文

2013年中级笔译综合模拟试题(6)

2013-03-01 11:36

来源:网络

作者:

  Questions 51 — 60 are based on the following passage.

  The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) was set up in 1988 to assess information on climate change and its impact. Its Third Assessment Report predicts global temperature rises by 2100 of between 1.4℃ and 5.8℃. Although the issue of the changing climate is very complex and some changes are uncertain, temperature rises are expected to affect countries throughout the world and have a knock-on effect with sea-level rises.

  Scientists have argued about whether temperature rises are due to human activities or due to natural changes in our environment. The IPCC announced in 2001 that “most of the warming observed over the last 50 years is likely to be attributable to human activities”. This was a more forceful statement than in1996 when the Second Assessment Report stated that there was a “discernible human influence on the climate” which was the first time they had concluded such a link. Many experts believe the faster the climate changes, the greater the risk will be.

  Key points of the projections for climate change globally include that by the second half of the 21st century, wintertime rainfall in the northern mid to high latitudes and Antarctica will rise, that meanwhile Australia, Central America and southern Africa are likely to see decreases in autumn precipitation, that some land areas in the tropics will see more rainfall, and that there will generally be more hot days over land areas.

  51. IPCC probably does not ______.

  A. analyse climate change information

  B. record weather changes on its premises

  C. predict what is to happen to the earth

  D. collect weather date from many countries

  52. According to the passage, a Chinese city that recorded 45 degrees Celsius at noon on August 4,2004, will most probably witness a temperature measuring _____ at 12:00 sharp in the year of 2100.

  A. 46.1℃

  B. 1.4℃

  C. 5.8℃

  D. a number that I do not know

  53. According to the author, climate researchers _____.

  A. are quite sure about why it’s getting hotter and hotter

  B. declared that we humans are the cause why it’s getting hotter

  C. have discussed the possible cause why it’s hotter

  D. have claimed that changes in nature are the roots of hot days

  54. Based on the text, we know that temperature rises will probably _____.

  A. knock off sea levels

  B. have a serious effect on sea-level rises

  C. keep the sea level rising

  D. keep knocking at the sea

  55. The IPCC announcement three years ago that “most of the warming observed over the last 50 years is” _____.

  A. possibly due to human activities

  B. possibly because human activities

  C. due to likely human activities

  D. human activities likely attributable

  56. Which statement was more forceful?

  A. “Global temperature will rise by 2100 between 1.4℃ and 5.8℃

  B. “Temperature rises are expected to affect countries throughout the world”.

  C. “Most of the warming is likely to be attributable to human activities”.

  D. There was a “discernible human influence on the climate”.

  57. The Second Assessment Report was released ____ years ago.

  A. five

  B. six

  C. seven

  D. eight

  58. “Such a link” in the passage refers most probably to _____.

  A. IPCC and climate changes

  B. global temperatures and sea levels

  C. natural changes and human activities

  D. human activities and temperature rises

  59. “The risk” mentioned in the text probably refers to _____.

  A. a possibility that there will be more climate changes

  B. a potential that sea level will possibly keep rising

  C. temperature rises that are expected to affect all countries

  D. a prediction warning human beings not to ruin the environment

  60. Obviously, the word “precipitation” most probably refers to _____.

  A. latitude

  B. rainfall

  C. temperature

  D. projection

  答案:51. B 52. D 53. C 54. B 55. A 56. C 57. D 58. D 59. C 60. B

编辑推荐

  >>2012年11月翻译资格考试口译真题(网友版)汇总

  >>全国翻译专业资格考试经典问题答疑

  >>2013年各地CATTI报名信息汇总

  >>中级口译:汉译英口译必备15篇

  >>全国外语翻译证书考试(NAETI)报考指南大全

  >>高口必备:高级口译英译汉必备15篇

  >>更多写作请关注新东方网口译翻译频道

(编辑:何莹莹)

 

官方微信:新东方英语 (微信号:xdfyyw

听说读写译学习方法、英美剧最新资讯,请扫二维码,关注我们! 

猜你喜欢

  • 听力
  • 口语
  • 阅读
  • 娱乐
  • 词汇
  • 写作

            新东方英语辅导专区

            班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

            焦点推荐

            版权及免责声明

            凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

            本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

            如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

            热搜关键词