新东方网>英语>口译翻译>试题>模拟试题>笔译模拟题>正文

2013年翻译资格考试二级笔译习题(4)

2013-01-30 14:20

来源:考试大

作者:

  Questions 61 — 70 are based on the following passage.

  Now which are the animals really to be pitied in captivity? First, those clever beings whose lively urge for activity can find no outlet behind the bars of the cage. This is most conspicuous, even for the uninitiated, in the case of animals which, when living in a free state, are accustomed to roaming about widely. Owing to this frustrated desire, foxes and wolves housed, in many old-fashioned zoos, in cages which are far too small, are among the most pitiable of all caged animals.

  Though pinioned swans generally seem happy, under proper care, by hatching and tearing their young without any trouble, at migration time things become different: they repeatedly swim to the lee side of the pond, in order to have the whole extent of its surface at their disposal, trying to take off. Again and again the grand preparations end in a pathetic flutter of their half wings; a truly sorry picture!

  This, however, rarely awakens the pity of the zoo visitor, least of all when such an originally highly intelligent and mentally alert animal has deteriorated, in confinement, into a crazy idiot, a very caricature of its former self. Sentimental old ladies, the fanatical sponsors of the societies for Prevention of Cruelty to Animals, have no compunction in keeping a grey parrot in a relatively small cage or even chained to a perch. Together with the large corvines, the parrots are probably the only birds which suffer from that state of mind, common to prisoners, namely, boredom.

  61. What is an “outlet” in the context of this passage?

  A. An opportunity for expression.

  B. A place to let.

  C. A chance of escape into a wood

  D. An exit for a marketer.

  62. What does “the uninitiated” mean?

  A. People who visit animals in urban zoos.

  B. People who do not like animals of the wild.

  C. People who know little about a certain topic.

  D. People who do not visit zoos every year.

  63. According to the author in Paragraph 1, what animals suffer most in captivity?

  A. Climbing animals.

  B. Hunting animals.

  C. Parroting animals.

  D. Singing animals.

  64. What do you think “hatching and rearing their young” means?

  A. Raising families.

  B. Getting on well with smaller birds.

  C. Behaving like young birds.

  D. Attacking smaller birds.

  65. Which is the “lee side” of the pond?

  A. The side the wind is blowing from.

  B. The side which is sheltered from a storm.

  C. The side the wind id blowing towards.

  D. The side where the water is the deepest.

  66. According to the author, swans in captivity are ______.

  A. happy unless their wings have been cut

  B. happy most of the time, but unhappy sometimes

  C. unhappy most of the time

  D. only happy when they are bringing up families

  67. What effect does confinement have on clever animals, according to the text?

  A. They never stop trying to escape.

  B. They lose all their muscles.

  C. They become unhygienic.

  D.They may go mad.

  68. In Paragraph 3, the expression “have no compunction about” most probably means” have no _____.

  A .reaction to

  B. understanding of

  C. second thoughts about

  D. enlightenment on

  69. What does the author say about sentimental old ladies?

  A. They do not care about animals.

  B. They hate making animals suffer.

  C. They enjoy making animals suffer.

  D. They do not realise the consequences.

  70. What do you think “large corvines” probably are?

  A. Another kind of bird.

  B. Another kind of parrot.

  C. Another kind of swans.

  D. Other birds that convince us.

  KEYS:

  61. A 62. C 63. B 64. A 65. C 66. B 67. D 68. C 69. D 70.A

编辑推荐

  >>全国翻译专业资格考试CATTI各地报名时间汇总

  >>全国翻译专业资格考试经典问题答疑

  >>各地CATTI报名信息汇总

  >>2012年11月翻译资格考试口译真题

  >>全国外语翻译证书考试(NAETI)报考指南大全

  >>2012年中高口译级考试汉译英练习汇总

  >>更多写作请关注新东方网口译翻译频道

(编辑:何莹莹)

官方微信:新东方英语 (微信号:xdfyyw

听说读写译学习方法、英美剧最新资讯,请扫二维码,关注我们! 

猜你喜欢

  • 听力
  • 口语
  • 阅读
  • 娱乐
  • 词汇
  • 写作

            新东方英语辅导专区

            班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

            焦点推荐

            版权及免责声明

            凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

            本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

            如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

            热搜关键词