新东方网>英语>口译翻译>试题>模拟试题>笔译模拟题>正文

2013年翻译资格考试二级笔译习题(2)

2013-01-30 14:17

来源:考试大

作者:

  Part 3 Error Correction

  36. An “epigram” is usually descried as a bright or witty thought that is tersely and ingeniously expressed.

  A. described

  B. discarded

  C. deserved

  D. disconcerted

  37. Human beings are superior to animals that they can use language as a tool of communication.

  A. in that

  B. in which

  C. for that

  D. for which

  38. The Xinjiang Airlines serve passengers and customers in the southeast of China only.

  A. serves

  B. to serve

  C. serving

  D. service

  39. The senior senator has in the past three terms both experienced the sweet taste of success and the bitterness of defeat in his legislation fights with his opponents.

  A. both experiences

  B. experiences both

  C. experience both

  D. experienced both

  40. Our company has been made one of the largest manufacturers in the field of chemical industry.

  A. become, in

  B. made, in field of

  C. became, in the field

  D. been made of, in

  41. Daylight saving time was instituted to increase productivity.

  A. reorganized

  B. started

  C. encouraged

  D. taught

  42. Many students agreed to come, but some students against because they said they don’t have time.

  A. did not because they say they did not

  B. were against because they say they don’t

  C. did not because they said they did not

  D. were against coming because they said they don’t

  43. Some of the Low-end Made-in-China mechanical-electronic products are not selling well in export market as compared with what are termed as high-end ones.

  A. on export market

  B. in exporting market

  C. in exported market

  D. in the export market

  44. Construction is expanding all over China, no doubt many materials will be needed at a very big amount in future.

  A. China, no doubt many materials will be needed for a very big amount

  B. China, no doubt many materials will be needed in a very big amount

  C. China, no doubt many materials will be needed in large amounts

  D. China, no doubt many materials will be needed for large amounts

  45. The recent conference on the effective use of the seas and oceans was another attempt resolving major differences among countries with conflicting interests.

  A. resolve

  B. resolves

  C. to resolve

  D. being resolved

  46. Water makes up some 70 percentage points of the body, and drinking enough water — either tap water or expensive mineral water — will ensure that the body is properly lubricated and flushed.

  A. per-cent

  B. per capita

  C. percent

  D. percentage

  47. “We’re not bringing in millions of dollars,” says a director of development. “But we want to make sure the demand is there before we act to the project.”

  A. of

  B. off

  C. on

  D. for

  48. By using new foreign textbooks, we could not only learn the right expression of business ideas, but also we will know the lastest developments in the business world.

  A. but also will know the lastest

  B. but also know the lastest

  C. but also know the latest

  D. but also come to know the latest

  49. The affluent middle class created by the Asian boom now take up over from exports as the main engine of growth.

  A. take over from exports

  B. take from exports

  C. take exports

  D. takes exports

  50. Japan and the newly industrialized countries are passing labor-intensive sects as garmentmaking over to less developed nations and moving into advanced technology and services.

  A. sects like

  B. sectors like

  C. sections as

  D. sections such as

  KEYS:

  Part 3 共15题,每题0.5分,满分为7.5分

  36. A 37. A 38. A 39. D 40. A 41. B 42. C 43. D

  44. C 45. C 46. C 47. C 48. D 49. D 50. B

编辑推荐

  >>全国翻译专业资格考试CATTI各地报名时间汇总

  >>全国翻译专业资格考试经典问题答疑

  >>各地CATTI报名信息汇总

  >>2012年11月翻译资格考试口译真题

  >>全国外语翻译证书考试(NAETI)报考指南大全

  >>2012年中高口译级考试汉译英练习汇总

  >>更多写作请关注新东方网口译翻译频道

(编辑:何莹莹)

官方微信:新东方英语 (微信号:xdfyyw

听说读写译学习方法、英美剧最新资讯,请扫二维码,关注我们! 

猜你喜欢

  • 听力
  • 口语
  • 阅读
  • 娱乐
  • 词汇
  • 写作

            新东方英语辅导专区

            班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

            焦点推荐

            版权及免责声明

            凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

            本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

            如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

            热搜关键词